Може 18, 2022

Кој на економскиот развој

Последниот блог го дадов моето лично мислење за Зошто за економски развој. Беше навистина едноставно, и се надевам дека ќе го носам тоа напред во секој пост што ќе го направам понатаму. Спротивно на она што би рекле некои од мојата професија, економскиот развој не е само за професионалци, туку за секој кој има желба и способност да работи заедно за општото добро.

Сè започнува од раководството на локалната ЕДО. Одборот составен од поединци кои се вистински лидери во заедницата може да ја направи сета разлика. Од клучно значење е Одборот да биде составен од луѓе кои ја разбираат старата филозофија на Rising Tide и кои всушност имаат способност да ги завршат работите. Сфатив дека е потребен одреден промет од одборот за да се обезбедат нови идеи, но исто така е важно да нема толку многу обрт што позициите стануваат бесмислени и неефикасни. Добрата табла може многу да го олесни животот на локалниот програмер и лошата табла...треба да кажам повеќе?

Најважната улога на Одборот е да го вработи и, кога е потребно, да го отпушти директорот. Тие помагаат да се одреди буџетот, да се нагласат приоритетите и да се блокира и да се справи со директорот. Во најдобри околности, директорот и претседателот на одборот имаат речиси секојдневен контакт. Тие служат како совет и совет за директорот да не се остави на нога.

Директорот е прво и основно лице на организацијата. Слично на војската, поентата личност е напред каде што може да биде првиот што ќе доведе до победа или првиот што ќе добие застрелан! Нивната работа е да продолжат да ја движат топката напред и да ги доведат вистинските луѓе во вистинско време со вистинските информации. Никој не може да донесе нова индустрија и секој што вели поинаку е само нарцисоидна будала.

Вистинските херои во успешна заедница се луѓето кои живеат таму. Многу пати, една компанија испраќа луѓе инкогнито за да ја почувствуваат заедницата. Ако со нив се постапува лошо во локалниот хотел или ако службеникот ги загледа ледените, малку е веројатно дека ќе и дадат втор поглед на заедницата. Ужасно сум среќен што сè уште немам некоја компанија да добие ништо друго освен љубезност и понуди за помош од нашите локални жители до некоја компанија. Без разлика дали станува збор за посета на училиштата, агент за недвижнини, банка или локална продавница, не е случајно што Мареј, Кентаки се смета за еден од најпријателските мали градови во Америка. Можам лично да посведочам за ова бидејќи тоа имаше големо влијание врз мојата лична одлука да се преселам овде пред околу 21 година.

Значи, Кој на економскиот развој е... ТИ. Луѓето како мене се само доволно среќни да им се даде привилегија да помогнат да се организира талентот што веќе постои. Благодарам.

Марк Менинг
926 Северна 16 -та улица, апартман 110
Мареј, KY 42071
 -270 762 3789-     -270 752 7521-
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.
Авторски права © Корпорација за економски развој Мареј-Каловеј. Сите права се задржани. | Општи услови
Веб дизајн од EyeSite Creations