Април 1, 2022

Прва објава на блогот ЕКОГАШ

Се двоумев дали да влезам во „блогосферата“ од едноставни причини што:

  1. Мислам дека светот има премногу бучава и не е речиси доволно звук.
  2. Ако го направив тоа, сакав да направам разумен факсимил на добра работа.

Затоа решив да размислам одново и одново...но конечно заклучив дека не може да биде лоша идејата да ја користам секоја достапна алатка за да ја промовирам мојата заедница и можеби да ги споделам моите малку спротивни ставови.

За почеток, сакам да се осврнам на ЗОШТО на економскиот развој. Во тој поглед, можам да зборувам само за моите многу лични причини. Повеќе или помалку паднав на терен пред околу 35+ години работејќи на државно ниво во Мисисипи. Открив дека навистина го сакам производството и уште повеќе дека уживам да склопувам зделки и да помагам да се случат добри работи. Добрите работи што се случуваат секако вклучуваат освојување на договорот и возбуда од сечење ленти и гледање поволни наслови. Но, таа почетна возбуда исчезнува прилично брзо и се надеваме дека ние програмерите ќе сфатиме дека навистина важната мисија (и тоа е мисија) на економскиот развој е обезбедување можност за значајна работа за поддршка на семејствата и заедниците.

Конкретно се сеќавам дека бев на најава за проект каде што имаше, како што изгледаше, присутни стотици луѓе кои штотуку ги загубија своите работни места во фабрика што се затвора. Видов луѓе кои беа возбудени. Видов неколку луѓе со солзи во очите. Видов надеж. Работата е завршена.

Секако, ми се допаѓа бркањето и сите нијанси за победа на проект што многумина го бркаат. Но, мисијата е надеж.

Следниот пат СЗО за економски развој.

Марк Менинг
926 Северна 16 -та улица, апартман 110
Мареј, KY 42071
 -270 762 3789-     -270 752 7521-
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.
Авторски права © Корпорација за економски развој Мареј-Каловеј. Сите права се задржани. | Општи услови
Веб дизајн од EyeSite Creations