Даноци

Без разлика дали сте нова компанија што се преселува во Мареј, Кентаки или постоечка компанија што се шири тука, има даночни олеснувања што може да ви бидат достапни. Работејќи со државни и локални службеници, MCEDC ќе и помогне на вашата компанија да ја искористи секоја можност да го минимизира вашето даночно оптоварување, законски и соодветно, истовремено обезбедувајќи ги потребните услуги.

Нашата сегашна даночна структура веќе обезбедува про-деловни стимулации. MCEDC ќе остане во тек со промените во тековната даночна средина и секогаш ќе се фокусира на обезбедување на најнови информации за вас.

  • Кредит за данок на кредит за нов пазар
  • Можност за зона
  • Нема локално оданочување на машините за производство
  • Нема локално оданочување на суровината или добрата во постапка
  • Подобни ослободувања од данок на имот

Дознајте повеќе за стапките на данок на државна сопственост и стапките на данок на локален имот во графиконот подолу.

Стапки на данок на државен имот за проценка од 100 УСД

Класа на имотДржавна стапкаДозволено локално оданочување
недвижности
$ 0.1220
Да
Машини за производство
$ 0.1500
Не
Опрема за контрола на загадувањето
$ 0.1500
Не
Инвентар: Суровини
$ 0.0500
Не
Инвентар: добра во постапка
$ 0.0500
Не
Инвентар: готови производи
$ 0.0500
Не
Залихи: Транзитна стока
ослободен
Ограничен
Моторни Возила
$ 0.4500
Да
Друг материјален личен имот
$ 0.4500
Да
Извор: Одделот за приходи во Кентаки

Стапки на локален данок на имот по проценка од 100 УСД

Даночна надлежност недвижности Опипливо
Округот Каловеј $ 0.1350 $ 0.1546
Град Мареј $ 0.3154 $ 0.3154
Училишен округ Каловеј $ 0.4630 $ 0.4630
Независен училишен округ Мареј $ 0.7090 $ 0.7090
Извор: Одделот за приходи во Кентаки
926 Северна 16 -та улица, апартман 110
Мареј, KY 42071
 -270 762 3789-     -270 752 7521-
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.
Авторски права © Корпорација за економски развој Мареј-Каловеј. Сите права се задржани. | Општи услови
Веб дизајн од EyeSite Creations