Демографија

Во Мареј, Кентаки, знаеме дека нашиот народ е тој што не прави големи. Со зголемувањето на популацијата и растечката индустрија, знаеме дека сме заедница подготвена да му помогнеме на вашиот бизнис да успее.

Статистика

Популација

Каулоуј округот има вкупно население од 38,935 и продолжува да расте! Дополнително, областа на пазарот на трудот е 204,000.

Откријте повеќе за нашата популација од линкот подолу.


Вработување по професија

Приближно 25% од сите работни места во округот Каловеј се директно поврзани со производство, дистрибуција и транспорт.

Дали сакате да дознаете повеќе статистики за нашето вработување по професија? Преземете го нашиот корисен водич од врската подолу.


Вработување по индустрија

Производството, дистрибуцијата и транспортот генерираат годишен платен список во округот Каловеј $ 850,000,000 секоја година и претставува 30% од целиот приход за округот.

Дознајте повеќе за нашето вработување според индустриската статистика од врската подолу.


Вкупни установи

Постојат 46 производствени установи во округот Каловеј, вклучувајќи обработка на храна, бензински мотори, автомобилски делови и градежни материјали.

926 Северна 16 -та улица, апартман 110
Мареј, KY 42071
 -270 762 3789-     -270 752 7521-
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.
Авторски права © Корпорација за економски развој Мареј-Каловеј. Сите права се задржани. | Општи услови
Веб дизајн од EyeSite Creations