стимулации

Работејќи со Кабинетот за економски развој на Кентаки, ТВА и локалната самоуправа, MCEDC нуди стимулации за нова и проширена индустрија, обука за работна сила и многу повеќе. MCEDC има историја на обезбедување креативни решенија за задоволување на потребите на индустријата и честопати обезбедува локални стимулации кои можат да помогнат вашиот проект да се стави во црно брзо и долгорочно.

Локални стимулации

Во округот Мареј и Каловеј, разбираме дека локалните стимулации честопати се „запечатени на договорот“. Поради тоа, ние се стремиме да бидеме паметно агресивни и многу креативни. Знаеме дека рампите влијаат на крајната линија и прават сè што е можно за да се обезбеди брза транзиција кон профитабилност и долгорочен успех.

Еве само неколку начини на кои работиме за да го зачуваме вашиот капитал и да ја внесеме вашата компанија на патот кон профитот:

  • Изградба на сопствени потреби
  • Згради за брзи вртења
  • Оперативни закупнини
  • Капитални закуп
  • Намалена земја
  • Грантови за инфраструктура (веројатно непотребно бидејќи Мареј - Западот е целосно услужен)
  • Под пазарните заеми
  • Целосно оценети и збиени страници

... и тоа е само почеток. Дозволете ни да работиме со вас за да покажеме како можеме да направиме добри работи за вас и округот Мареј-Каловеј заедно.

Примарни федерални стимулации

Нови кредити за данок на пазар

Кредит за данок на нови пазари (NMTC) е програма што обезбедува федерални даночни кредити за инвестиции во капитал во квалификувани области како што е индустрискиот парк Мареј-Вест. Според NMTC, инвеститорите можат да добиваат даночни кредити еднакви на 39% од вкупната квалификувана инвестиција во капитал, а кредитите се реализираат во период од седум години. NMTC е моќна алатка за добро квалификувани инвеститори.

Примарни финансиски стимулации во Кентаки

Програма за деловни инвестиции во Кентаки

Обезбедува кредити за данок на доход и проценки на платите на нови и постојни агробизниси, регионални и национални седишта, производствени компании и не-малопродажни услуги или компании поврзани со технологија кои лоцираат или ги прошируваат операциите во Кентаки.

Закон за иницијатива за претпријатија во Кентаки

За нови или проширени услуги или технологија, производство или туристичка атракција во Кентаки. KEIA обезбедува поврат на продажбата на Кентаки и користи данок платен од одобрени компании за градежни и градежни материјали трајно вградени како подобрување на недвижниот имот. Исто така е достапен за продажба во Кентаки и користи поврат на даноци за подобна опрема што се користи за истражување и развој и опрема за обработка на податоци.

Обврзници за индустриски приходи

IRB издадени од државни и локални власти во Кентаки може да се користат за финансирање на производствени проекти и нивни магацински области, големи објекти за транспорт и комуникација, повеќето здравствени установи и проекти за извлекување и преработка на минерали.

Заеми за блокирање на развој на заедницата

Федерално финансирани заеми со ниски каматни стапки достапни преку Одделот за локална самоуправа.

Закон за реинвестирање во Кентаки (КРА)

Обезбедува даночни кредити на постоечка компанија од Кентаки ангажирана во производство и сродни функции на трајна основа за разумен временски период што ќе инвестира во подобна опрема и соодветни трошоци од најмалку 2,500,000 $

Обука за работна сила

926 Северна 16 -та улица, апартман 110
Мареј, KY 42071
 -270 762 3789-     -270 752 7521-
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.
Авторски права © Корпорација за економски развој Мареј-Каловеј. Сите права се задржани. | Општи услови
Веб дизајн од EyeSite Creations