Комунални услуги

Вода

Индустрискиот парк Мареј-Вест исто така го опслужува општинскиот систем Мареј. Паркот има 500,000 литри подигнат резервоар за складирање на самото место, како и 12 ”примарни линии со пожарни хидранти и примарен притисок од 40-60 psi. Вода се снабдува од серија бунари во формацијата Аквифер МекНери со моментален капацитет од 7 мм GPD и просечен дневен проток од 3.4 мм GPD. За цени и дополнителни информации контактирајте Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

Канализација

Канализација до индустрискиот парк Мареј-Вест е дел од општинскиот систем Мареј. Местото се опслужува со линија на проток на гравитација од 8 ”. Во моментов системот има вкупен капацитет на третман од 8.75 mm GPD со вишок капацитет од 2.4 mm GPD. За цени и дополнителни информации контактирајте Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

Широкопојасен интернет

Широкопојасен интернет до индустрискиот парк Мареј-Вест може да се обезбеди од голем број провајдери, вклучително и Мареј Електрик (што има над 120 темни влакна достапни на страницата), AT&T и други. Покрај тоа, Мареј има на располагање локални компании како на пр DEVИзвор што овозможува одлично вмрежување и ИТ консултации низ целиот регион и пошироко.

Електрична енергија

Примарното производство и дистрибуција на електрична енергија е обезбедено од Власт во долината Тенеси (ТВА). ТВА е корпоративна агенција на САД што обезбедува електрична енергија за деловни клиенти и локални дистрибутери во делови од седум југоисточни држави. Енергијата се обезбедува од силна мешавина на извори, вклучувајќи хидро, нуклеарен, природен гас и јаглен. TVA е постојано меѓу најсигурните даватели на услуги во нацијата и, со мисија за економски развој, има многу конкурентни стапки, заедно со огромни стимулации и поддршка за бизнисот.

Дистрибуцијата до индустрискиот парк Мареј-Вест е обезбедена од Рурален електрик во Западен Кентаки (WKRECC). WKRECC обезбеди наменско коло до Индустрискиот парк со две трафостаници кои се напојуваат од две различни далекуводи TVA, со што се обезбедува неверојатен фактор на вишок за да се обезбеди сигурна услуга. Во моментов, има вишок капацитет од 53 MVA што го хранат индустрискиот парк Мареј-Вест. За цени и детални информации контактирајте Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

Природен гас

Природниот гас се обезбедува на локацијата преку градот Мареј, Кентаки. На Град Мареј се опслужува од две преносни компании составени од Тексас гас ANR гасоводот. Тексас гас има линија од 6 ”со 500 psi додека ANR е 8” линија со 400 psi. Ова му овозможува на Градот да обезбеди постојана сигурност во снабдувањето, истовремено дозволувајќи и подобри цени од конкуренцијата. Индустрискиот парк Мареј - Запад се опслужува со 6 ”челична линија за висок притисок намалена на 4” челична линија на локацијата. Вишок капацитет на 4 ”главната мрежа е 219 mm BTU. За цени и дополнителни информации контактирајте Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

926 Северна 16 -та улица, апартман 110
Мареј, KY 42071
 -270 762 3789-     -270 752 7521-
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.
Авторски права © Корпорација за економски развој Мареј-Каловеј. Сите права се задржани. | Општи услови
Веб дизајн од EyeSite Creations