обука

Ние нудиме прилагодена обука, стимулации и многу повеќе средства за развој на работна сила. За да се осигураме дека Мареј / Калувеј ја дава работната сила во областа најдобри алатки и ресурси, ние соработуваме со експерти, вклучувајќи Државниот универзитет во Мареј, Заедница и технички колеџ Западен Кентаки, и нашиот сопствен сопствен центар за технологија на област.

Прилагодена обука

Да имате одлични вработени е само дел од вашиот предизвик. На Мрежа за вештини во Кентаки ви помага да обезбедите можности за обука за напредување на вашите вработени на нивниот пат во кариерата преку прилагодени програми за обука дизајнирани специјално за потребите на вашата компанија.

Системот на заедница и технички колеџ во Кентаки (KCTCS) е примарен обезбедувач на едукација за работна сила во Кентаки вештините, обезбедува програми и услуги кои ги опфаќаат потребите и на деловните и на работниците. Нашиот државен систем на колеџи обезбедува услуги во секое време и на секое место, прилагодена обука и услуги за поддршка за бизнис и индустрија.

Популарните теми за обука на KCTCS вклучуваат:

Лидерство
Градење на тим
Услуги на клиентите
Комуникациски вештини
Разрешување на конфликти
Саладин
Пневматика
Посно
Одржување
ЦПУ
Заварување
Читање на нацрт
Машинна алатка
Мајкрософт системи
Виklушкар
...и уште повеќе

Стимулации за обука

Мрежата за вештини во Кентаки нуди различни опции за флексибилно финансирање за да им помогне на компаниите да ја направат обуката за вештини подостапна.

Грант-за-помош

Програмата Грант-во-помош обезбедува финансирање за обука на работници во новите компании во Кентаки и во проширување и обука за вештини и професионална надградба на работниците на постојните компании во Кентаки. Квалификувани компании вклучуваат производители, компании за услуги и технологија, јавни болници и конзорциуми за обука.

KCTCS-ВОЗВОИ

Преку KCTCS-ТРИНОВИ, компаниите добиваат финансии за да помогнат во цената на обезбедените KCTCS услуги за обука и проценка на работната сила на тековните, како и на потенцијалните вработени.

Грантови за обука на работно место

За деловните субјекти кои ангажираат невработени и невработени лица, грант од ОTТ може да обезбеди делумно враќање на платите на вработените за време на почетниот период на отплата.

Инвестициски кредит за обука за вештини

Програмата за вештини за обука за инвестиции нуди државни даночни кредити за одобрени програми за обука за постојните вработени во компаниите во рамките на производството; земјоделска обработка, телекомуникации, R&D, здравствена заштита, рударство, туризам, алатки и умре, машинска технологија и транспортни сектори.

Можност за работа Кредитен данок

Даночен кредит за можност за работа е федерален даночен кредит достапен на работодавците за вработување на ветерани и други насочени популации кои честопати се соочуваат со бариери за вработување. Износот на даночниот кредит се движи од 1,200 до 9,600 американски долари по вработено физичко лице.
926 Северна 16 -та улица, апартман 110
Мареј, KY 42071
 -270 762 3789-     -270 752 7521-
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.
Авторски права © Корпорација за економски развој Мареј-Каловеј. Сите права се задржани. | Општи услови
Веб дизајн од EyeSite Creations