образование

Округот Мареј и Каловеј се основани на квалитетно образование. Нашите два јавни училишни системи, Мареј независни училишта Училишта во округот Каловеј, имаат богата традиција да бидат на врвот или во близина на сите системи во државата со постојано високо оценување на тестовите за национални достигнувања.

Во прилог на овие извонредни училишни системи, ние сме гордо дом на државниот универзитет Мареј, именуван од Киплингер, Американски вести и светски извештај и други како еден од најдобрите универзитети во Америка. Со програми кои се движат од инженерство до бизнис и уметност, државата Мареј е навистина „скриено богатство“.

Високо образование

За студенти и возрасни кои сакаат да го продолжат своето образование, Мареј е дом на Државниот универзитет Мареј и во непосредна близина на Заедницата на Западен Кентаки и Техничкиот колеџ. Нашата единствена комбинација на техничка обука, двегодишни дипломи и лесен трансфер на двојни кредитни програми, им овозможува на студентите и возрасните сè, од технички сертификати до докторски студии.


Државниот универзитет Мареј има шест колеџи кои нудат над 125 академски програми во научно инженерство и технологија, земјоделство, здравство, бизнис, образование и хуманистички науки и уметности. Со вкупно запишани околу 10,000 XNUMX, МСУ е доволно голем за да понуди одлични програми и доволно мал за да го ангажира секој студент за успех. Тековните рангирања покажуваат дека МСУ е неверојатно место за понатамошно образование.

Покрај традиционалната улога на образованието, МСУ редовно соработува со локален и регионален бизнис за да обезбеди практиканти, консултации со факултети и регрутирање на вработени.


Заедницата и техничкиот колеџ во Западен Кентаки (WKCTC) е јавна институција за доделување на дипломи за две години каде што ќе најдете иновативни програми кои се движат од компјутерско производство до здравствена заштита. WKTCT има извонредна репутација дека е прифатлива, флексибилна и со учинокот што им помага на студентите и индустријата да успеат и да напредуваат.

Образование К-12


Мареј независни училишта

Независниот училишен систем Мареј гордо прокламира „традиција на извонредност“, која се протега повеќе од сто години. Училишниот округ постојано е признат за академска извонредност и за својата позитивна средина за учење.

Со само три училишта, училишниот систем Мареј е мал, факт кој неизмерно придонесува за образованието што е во состојба да го обезбеди. Исто така, има корист од нејзината локација во заедница насочена кон образование, која отсекогаш била поддршка на нејзините училишта.

  • Добитник на националната награда „Што сакаат родителите“ секоја година од 1996 година. Само шеснаесет проценти од 15,571 јавни училишни области во земјата се признати за задоволување на потребите на семејствата што избираат училишта.
  • 37 финалисти за национални заслуги доделени од 1974 година.
  • Независниот училишен округ Мареј ја продолжи својата традиција на извонредни оценки на врвот, рангирајќи се на третото место во државата во 99-от државен перцентил во резултатите од државната проценка во 2014 година.
  • Средношколските резултати АКТ постојано рангираат во првите 10 во државата.
  • Само еден од 18-те области во државата признаен како „Училишен округ со подобар резултат“ од Стандард и Пурс, најголемиот светски обезбедувач на статистички анализи.
  • Признаен како Кентаки област за разлика во 2012, 2013 и 2014 година. Наградата што започна во 2012 година им беше доделена на областите во државата Кентаки кои имаа вкупен резултат на одговорност на 95-от перцентил или повисок.
  • Избран за национален финалист на 3-то место во кампањата за колеџ и подготвеност за кариера на АКТ во 2013 година.
  • Секоја година, повеќе од 35,000 волонтерски часови придонесуваат од членовите на заедницата во нашите училишта.

Училишта во округот Каловеј

Сместени во западниот дел на Кентаки, училиштата во округот Каловеј обезбедуваат одлични можности за нашите студенти да извршуваат различни академски и воннаставни активности дизајнирани да ги подготват за 21-от век. Почнувајќи со целодневна програма за градинки, трите основни училишта (К-5), средно училиште (6-8) и средно училиште (9-12) нудат високо квалитетна наставна програма наменета за предизвик на секој ученик од надарен / талентиран до посебен треба ученик. Секое училиште има настава по уметност и музика, библиотека / центар за медиуми и гимназија за физичко образование. Училиштата Каловеј, исто така, нудат над 30 воннаставни академски и атлетски програми. Округот има приближно 500 вработени со полно работно време и опслужува околу 3,200 ученици во предучилишна установа преку средно училиште. Годишниот буџет е приближно 30 милиони долари годишно.

926 Северна 16 -та улица, апартман 110
Мареј, KY 42071
 -270 762 3789-     -270 752 7521-
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.
Авторски права © Корпорација за економски развој Мареј-Каловеј. Сите права се задржани. | Општи услови
Веб дизајн од EyeSite Creations