Arsim

Murray dhe Calloway County janë themeluar mbi arsimin cilësor. Dy sistemet tona shkollore publike, Shkollat ​​e Pavarura Murray Shkollat ​​e Qarkut Calloway, kanë një traditë të pasur për të qenë në ose pranë krye midis të gjitha sistemeve në Shtet me rezultate vazhdimisht të larta në testet e arritjeve kombëtare.

Përveç këtyre sistemeve të shkëlqyera të shkollave, ne jemi me krenari shtëpia e Universitetit Shtetëror Murray, i cili është emëruar nga Kiplinger, US News dhe World Report dhe të tjerët si një nga Universitetet më të mira të Amerikës. Me programe që variojnë nga inxhinieri në biznes dhe arte, Shteti Murray është me të vërtetë një "Thesar i Fshehur".

Arsimi i lartë

Për studentët dhe të rriturit që kërkojnë të vazhdojnë shkollimin e tyre, Murray është shtëpia e Universitetit Shtetëror Murray dhe në afërsi të Komunitetit West College dhe Kolegjit Teknik. Kombinimi ynë unik i trajnimit teknik, diploma dy vjeçare dhe transferimi i lehtë i programeve të dyfishta të kredisë, u lejon studentëve dhe të rriturve gjithçka, nga çertifikatat teknike deri në një gradë doktorature.


Universiteti Shtetëror Murray ka gjashtë kolegje që ofrojnë mbi 125 programe akademike në Inxhinierinë Shkencore dhe Teknologjinë, Bujqësinë, Shëndetësinë, Biznesin, Edukimin dhe Shkencat Humane dhe Artet. Me një regjistrim total prej afërsisht 10,000, MSU është mjaft i madh për të ofruar programe të shkëlqyera dhe mjaft i vogël për të angazhuar secilin student për sukses. Renditjet aktuale tregojnë se MSU është një vend i pabesueshëm për të vazhduar arsimimin tuaj.

Përveç rolit tradicional të arsimit, MSU rregullisht partneritet me biznesin lokal dhe rajonal për të ofruar praktika, këshillime të fakulteteve dhe rekrutimin e punonjësve.


Komuniteti dhe Kolegji Teknik i West Kentucky (WKCTC) është një institucion publik për dhënien e shkallës dy-vjeçare ku do të gjeni programe inovative duke filluar nga prodhimi i kompjuterizuar në kujdesin shëndetësor. WKTCT ka një reputacion të jashtëzakonshëm për të qenë i përballueshëm, fleksibël dhe me një histori që ndihmon studentët dhe industrinë të kenë sukses dhe prosperitet.

Edukimi K-12


Shkollat ​​e Pavarura Murray

Sistemi i Pavarur i Shkollave Murray shpall me krenari "një traditë të përsosmërisë", që zgjatet mbi njëqind vjet. Distrikti shkollor është njohur në mënyrë të përsëritur për përsosmërinë akademike dhe për mjedisin pozitiv të të nxënit.

Me vetëm tre shkolla, sistemi shkollor Murray është një sistem i vogël, një fakt i cili kontribuon pa masë në arsimin që është në gjendje të sigurojë. Ai gjithashtu përfiton nga vendndodhja e tij në një komunitet të arsimuar që ka qenë gjithmonë mbështetës i shkollave të tij.

  • Marrësi i Çmimit kombëtar "Çfarë Kërkojnë Prindërit" çdo vit që nga viti 1996. Vetëm gjashtëmbëdhjetë përqind e 15,571 rretheve shkollë publike të vendit janë njohur për plotësimin e nevojave të familjeve që zgjedhin shkolla.
  • 37 Finalistë të Meritës Kombëtare të akorduar që nga viti 1974.
  • Rrethi Shkollor i Pavarur Murray vazhdoi traditën e tij të vlerësimit të ekselencës në krye, duke u renditur e treta në shtet në përqindjen e 99-të të shtetit në rezultatet e vlerësimit të shtetit 2014.
  • Rezultatet e ACT të shkollës së mesme vazhdimisht renditen në 10 më të mirat në shtet.
  • Vetëm një nga 18 rrethet në Shtet i njohur si "Distrikti Shkollor që ka rezultuar më mirë" nga Standard & Poor's, ofruesi kryesor në botë i analizave statistikore.
  • Njohur si Distrikt i Distriktit të Kentakit në 2012, 2013 dhe 2014. Çmimi i cili filloi në 2012 iu dha rretheve në shtetin e Kentucky të cilët kishin një rezultat të përgjithshëm të përgjegjësisë në përqindjen e 95-të ose më të lartë.
  • Përzgjedhur si finalist i vendit të tretë në Fushatën e Kolegjit dhe Gatishmërisë së Karrierës për 3 në ACT.
  • Çdo vit më shumë se 35,000 orë vullnetare kontribuohen nga anëtarët e komunitetit në shkollat ​​tona.

Shkollat ​​e Qarkut Calloway

Të vendosura në Kentucky perëndimore, Shkollat ​​e Qarkut Calloway ofrojnë mundësi të shkëlqyera për studentët tanë të ndjekin një larmi aktivitetesh akademike dhe jashtëshkollore të krijuara për t'i përgatitur ata për Shekullin 21. Duke filluar me një program të plotë të kopshtit, tre shkollat ​​fillore (K-5), shkollën e mesme (6-8) dhe shkollën e mesme (9-12) ofrojnë kurrikulë me cilësi të lartë të krijuar për të sfiduar çdo nxënës nga i talentuar / i talentuar e deri tek speciali. ka nevojë për nxënës. Çdo shkollë përmban udhëzime në art dhe muzikë, një bibliotekë / qendër mediatike dhe një gjimnaz për edukimin fizik. Shkollat ​​e Qarkut Calloway gjithashtu ofrojnë mbi 30 programe akademike dhe atletike jashtëshkollore. Rrethi ka afërsisht 500 punonjës me kohë të plotë dhe shërben rreth 3,200 nxënës në parashkollor përmes shkollës së mesme. Buxheti vjetor është afërsisht 30 milion dollarë në vit.

1004 Waldrop Drive, Murray, KY 42071
 270-762-3789     270-752-7521
Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Ju duhet të aktivizoni Java skriptet për të parë atë.
Copyright © Korporata e Zhvillimit Ekonomik Murray-Calloway. Të gjitha të drejtat e rezervuara. | Kushte të përgjithshme
Zhvillimi i faqes në internet nga krijimet e EyeSite