Работна сила

ПОДГОТВЕН ЗА РАБОТА

600+ ВЕШТИНИ РАБОТНИЦИ. ДОСТАПНИ. СЕГА

600+ работници достапни со преносливи вештини во производството поврзано со метали, вклучувајќи:

Машинисти

Одржување

Механика на индустриска машина, работници за одржување на машини

Техничко собрание

Мотор и други склопувачи на машини; Монтатори и фабрикатори

Контрола на квалитет

инспектори; Тестери; Сортери; Примероци & smp; Тежини; Техничари за индустриско инженерство

Умирање на улоги

Поршери од метал и фрлачи; Обликување; Поставувачи на машини за креирање и фрлање машини; Оператори и тендери

Оператори на линија

Оператори на машински алатки за компјутерски контролер; Преселувачи на машини за печат и оператори; Поставувачи на алатки; Оператори & smp; Тендери
Во округот Мареј / Каловеј, признаваме дека работната сила на компанијата е од витално значење за нејзиниот успех. Затоа се трудиме да ги обезбедиме сите можни ресурси и да обезбедиме да се обезбеди секоја достапна алатка. Округот Мареј / Каловеј верува дека, како член на нашата производствена заедница, вашиот успех е работа број 1. Без оглед на предизвикот, наша работа е да ви го обезбедиме талентот што треба да го надминете, и сега и во иднина.

Податоци за пазарот на трудот од областа


Цивилна работна сила

  КАЛОУЕЈ ОБЛАСТА НА ПАЗАРОТ ЗА ТРУД
  2016 AUG 2017 година 2016 AUG 2017 година
Округот Каловеј 18,431 18,766 89,367 90,637
Вработени 17,604 17,915 84,312 85,746
Невработен 827 851 5,055 4,891
Стапка на невработеност (%) 4.5 4.5 5.7 5.4
Извор: Одделот за приходи во Кентаки

Шаблони за патување


Ителите на округот Коловеј

2014Проценти
Работа и престој во округот
8,466
64%
Патување надвор од округот
4,767
36%
Вкупно жители
13,233
100%

Извор: Министерство за трговија на САД, Биро за попис
Белешка: Податоци само за Кентаки и пограничните држави.

Вработените во округот Коловеј

2014Проценти
Работа и престој во округот
8,466
54.2%
Патување во округот
7,159
45.8%
Вкупно вработени
15,625
100%

Извор: Министерство за трговија на САД, Биро за попис
Белешка: Податоци само за Кентаки и пограничните држави.

Просечна неделна плата


  Округот Каловеј Кентаки (државно) Соединети Држави
Вкупно сите индустрии $ 633 $ 834 $ 1,018
Вкупно приватни индустрии $ 591 $ 831 $ 1,017
Природни ресурси и рударство N / A $ 1,075 $ 1,124
изградба $ 700 $ 993 $ 1,096
производство $ 825 $ 1,091 $ 1,237
Трговија, транспорт и комунални услуги $ 511 $ 758 $ 852
информации $ 673 $ 944 $ 1,829
Финансиски активности $ 748 $ 1,169 $ 1,691
Професионални и деловни услуги $ 770 $ 878 $ 1,332
Образование и здравствени услуги $ 651 $ 878 $ 991
Слободно време и гостопримство $ 240 $ 312 $ 419
Други услуги и некласифицирани $ 398 $ 591 $ 691

Ресурси на работна сила


Мрежа за вештини во Кентаки

Дизајнирана да биде прва станица на бизнисот за сите потреби на работна сила, мрежата на вештини во Кентаки обединува широк спектар на ресурси за да дизајнира сопствени решенија за бизниси од сите големини.

Bluegrass State Skills Corporation (BSSC)

Овозможува стимулации за поддршка на напорите на бизнисот во Кентаки да им помогне на новите и постојните вработени да останат конкурентни преку флексибилна обука за надградба на вештини водени од работодавачи.

КАЈ СЛАВА

Федерацијата за напредно производство во Кентаки (KY FAME) е спонзорирано од компанијата партнерство на државно ниво, кои ја делат целта да создадат гасовод на високо квалификувани работници. Работодавците почнуваат да ги обучуваат учениците додека се уште се на училиште, а учениците добиваат практична и обука во училница што им овозможува пристап до високо платени, напредни работни места.

Програми за практикантство

Регистрираните стажирања се програми за обука кои произведуваат работници за кариера со голема побарувачка преку практична обука на работното место. Приправничките заработуваат плата додека ги учат потребните вештини.

Закони за вработување и труд

Бидете информирани за националните и државните закони за работни односи преку американската администрација за мал бизнис.

Прописи за безбедност и здравје при работа

Дознајте повеќе за прописите за КХВ во Кентаки и како да добиете бесплатна обука за здравје и безбедност преку трудовиот кабинет во Кентаки.
926 Северна 16 -та улица, апартман 110
Мареј, KY 42071
 -270 762 3789-     -270 752 7521-
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.
Авторски права © Корпорација за економски развој Мареј-Каловеј. Сите права се задржани. | Општи услови
Веб дизајн од EyeSite Creations